Liiderit Liikuttaa - Arkiliikuntaa by example - Liiderit Liikuttaa - Arkiliikuntaa by example -

Liiderit Liikuttaa - Arkiliikuntaa by example - Liiderit Liikuttaa - Arkiliikuntaa by example -

NÄIN KAMPANJA TOIMII

Räätälöity Liiderit liikuttaa -kampanja voi sisältää esimerkiksi seuraavat vaiheet:

  • Kick start

    • Innostavia puhujia ja esiintyjiä

    • Testattavia pyöriä ja varusteita

  • 3-4 kuukautta kestävä muutosprojekti valitulle henkilöstölle

    • Hyvinvointitestaus projektin alussa

    • Yksilöllinen ja henkilökohtaisen tiedon perusteella laadittava ohjelma arjen liikkumiselle

    • Yhteisölliset viestintäkanavat osallistujille tukea ja käytännön ohjausta varten

  • Auditointi pyöräilyä tukevista toimista työpaikalla

    • Asiantuntija-arvio olosuhteista, varusteista, johdon tuesta, kannusteista ja viestinnästä

    • Tuloksena toimenpide-ehdotuksia aktiivisen arkiliikunnan edistämiselle työpaikoilla

  • Osallistujaluento ja kirjallinen yhteenveto

    • Koko organisaatiota koskevat tulokset käyttöön

    • Arvio saavutetuista hyödyistä ja säästetyistä kustannuksista yritykselle

    • Keinoja arkiliikunnan edistämiseksi

    • Arvio säästöpotentiaalista, kun vastaava muutos skaalataan koskemaan koko organisaatiota.

KAMPANJALUPAUKSEMME

Lupaamme Liiderit liikuttaa -kampanjan tuloksena seuraavaa:


Projektiin osallistuvien peruskestävyyskunta ja terveys kohenevat sekä työssä jaksaminen paranee

Organisaatiolle aiheutuvat kustannukset sairauspoissaoloista vähenee ja todennäköisyys poissaoloille pienenee

Jaksamisen ja vähenevän sairastelun myötä työn tehokkuus nousee

Lopputulemana koko organisaation elinvoimaisuus, tuottavuus ja kilpailukyky kasvavat.

Lisää hyvinvointia

+

Enemmän jaksamista

+

Vähemmän sairauspoissaoloja

+

Parantunut tuottavuus

+

Pienemmät hiilidioksidipäästöt

+

Lisää hyvinvointia + Enemmän jaksamista + Vähemmän sairauspoissaoloja + Parantunut tuottavuus + Pienemmät hiilidioksidipäästöt +

bikebusters moduulit

Muutosprojektimme ytimessä on yksilöllinen, mitattu hyvinvointitieto ennen ja jälkeen BB-projektin. Hyvinvointitietoa hyödynnetään osallistujien ohjaamisen tukena 3-4 kuukautta kestävän muutosjakson aikana sekä muutoksen vaikutuksen mittarina.

Hyvinvointitestauksen avulla lasketaan organisaatiosi saavuttama taloudellinen hyöty sekä suurempi säästöpotentiaali, joka syntyy, kun vastaava muutos skaalataan koskemaan koko organisaatiota. Projektin päätteeksi

  • summaamme arkiliikunnalla saavutetut hyötyvaikutukset,

  • ennustamme arkiliikunnan lisääntymillä saavutettavan säästöpotentiaalin sairauspoissaolojen kustannuksista,

  • esitämme organisaatiollesi räätälöityjä keinoja arkiliikunnan edistämiseksi ja säästöpotentiaalin realisoimiseksi.

Organisaatiokohtaisesti räätälöidyn muutosjakson ympärille on mahdollista rakentaa sisältöä tiimimme asiantuntemusta ja kokemusta hyödyntäen mm. tapahtumien, tiedottamisen tai arkiliikkumisen olosuhteiden arvioinnin ja kehittämisen tiimoilta.

Vaihtoehtoisesti voit osallistua avoimiin paikkakuntakohtaisiin Liiderit Liikuttaa -ryhmiin.

  • Palvelumme keskiössä on yksilöllinen hyvinvointitestaus ja henkilökohtaisella tiedolla ohjaus. Tavoitteena on oppia ja omaksua tapa liikkua arjessa oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta optimaalisella tavalla - elämäntilanteet huomioiden.

    Osallistujat saavat tukea toisistaan sekä käytännön ohjausta BB-tiimin ammattilaisilta.

    Projektin jälkeen arvioimme arkiliikunnalla saavutetut hyödyt sekä sen säästöpotentiaalin, joka syntyy, kun vastaava muutos skaalataan koskemaan koko organisaatiota.

    Osallistujaluento ja kirjallinen yhteenveto
    - summaavat arkiliikunnalla saavutetut hyötyvaikutukset
    - esittävät keinoja arkiliikunnan edistämiseksi
    - ennustaavat arkiliikunnan lisääntymillä saavutettavan säästöpotentiaalin sairauspoissaolojen kustannuksista.

    Hinta 249 €/kk/hlö + alv 24%

  • Mitkä ovat kuntasi / työpaikkasi / yhteisösi edellytykset arkiliikunnan ja pyöräilyn edistämiseksi?

    BB-tiimi tekee kartoituksen ja esittää kustannustehokkaimmat keinot arkiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi ja liikkumisen lisäämiseksi.

    Pyöräily-ystävällinen työpaikka -auditointi

    Laadimme työpaikallesi ”Pyöräily-ystävällinen työpaikka” -auditoinnin, joka perustuu Suomen Pyöräilykuntien verkosto ry:n (PKV) kanssa laadittuun kriteeristöön. Auditointi kattaa seuraavat kolme osa-aluetta:

    1) Pyöräpysäköinti ja olosuhteet
    2) Kannusteet ja johtajuus
    3) Viestintä ja aktiviteetit

    Työpaikan täyttäessä kriteeristön kolmen eri osa-alueen tasovaatimukset, työpaikalle haetaan PKV:lta todistusta.

    Osana arviota BB-tiimi laatii työpaikallesi pyöräily-ystävällisen työpaikan kehittämisohjelman toimenpiteineen ja kustannusarvioineen. Arviointi sisältää käynnin työpaikalla ja yrityksen avainhenkilön haastattelun (esim. henkilöstöpäällikkö).

    Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

    Lue lisää pyöräily-ystävällisen yrityksen kriteereistä ja tasoista.

  • Tarvitseeko organisaatiosi “äksöniä“ lisäämään tietoisuutta Liiderit Liikuttaa -kampanjasta ja sen vaikuttavuudesta? Meiltä löytyy sekä osaamista että paras porukka aikaansaamaan säpinää.

    BB-tiimin ammattilaiset ovat järjestäneet läpeensä liikuttavia tapahtumia eri puolella Suomea pienemmistä tilaisuuksista isoihin massatapahtumiin saakka.

    Pyydä meiltä tarjous tapahtuman järjestämisestä!

  • Tarvitseeko kuntasi lisää pelimerkkejä liikunnallisen elämäntavan, liikkumisen ohjauksen tai arkiliikunnan infran investointeihin?

    BB-tiimin jäsenten näppäimistöiltä on lähtenyt voittaneita rahoitushakemuksia kansallisiin ja kansainvälisiin hakuihin huomattavan summan verran. Autamme näissä asioissa mielellämme!

    Kysy tarjousta!

  • Tarvitseeko organisaatiosi lisää näkyvyyttä Liiderit Liikuttaa -kampanjalle? Tai haluatteko kasvattaa organisaation omaa vaikuttavuutta kampanjan kautta?

    BB-tiimistä löytyy kustannustehokasta sisällöntuotantoa sekä sisäisen että ulkoisen viestinnän tarpeisiin monikanavaisesti.

    Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

  • Työntekijä ei ole "se tärkein" voimavara organisaatiossa, vaan ainoa. Siksi työntekijän hyvinvointi on toiminnan ja tuloksen elinehto.

  • Kun motivaatio ja oikeat tavat lisätä mielekästä liikkumista omaan arkeen ovat löytyneet, sekä yksilö että työyhteisö hyötyvät.

  • Parantuneen jaksamisen kautta yksilö jaksaa tehdä töitä yhteisten tavoitteiden eteen ja välittää paremmin myös muista ihmisistä.

Liike on lääke

-

Arkiliikunta on superlääke

-

Liike on lääke

-

Arkiliikunta on superlääke

-

Liike on lääke - Arkiliikunta on superlääke - Liike on lääke - Arkiliikunta on superlääke -

Case kurikka

Pääsimme loppuvuodesta 2022 tekemään Kurikan kaupungin työpaikoille liikkumisen ohjauksen suunnitelmaa, joka sisälsi työntekijöiden testaamista ja henkilökohtaista ohjausta kahdentoista viikon ajan.

Projektin alussa 56,8 % testiporukasta kärsi heikosta peruskestävyyskunnosta. Laskennallisesti tämä tarkoitti, että lähes kaksi kolmannesta kaupungin työllisestä työvoimasta jaksoi ja voi huonosti. Sairauspoissaolojen kustannuksiksi arvioitiin liki 32 miljoonaa euroa vuodessa.

Projektin päätyttyä heikoimmassa peruskestävyyskunnossa aloittaneiden kurikkalaisten fyysinen ja henkinen palautuminen parani tasolle, jolla sairauspoissaolojen todennäköisyys väheni huimat 57 %.

MERKITTÄVÄ SÄÄSTÖPOTENTIAALI ARKILIIKUNNALLA

Kurikan 44-henkisen testiporukan peruskestävyyden parannus ennakoi UKK-instituutin laskelmien perusteella 26 500 euron vuotuisia säästöjä sairauspoissaolojen vähentymisen myötä.

Koko työvoimaan suhteutettuna kaupunki laski säästävänsä vuositasolla 4,26 miljoonaa euroa työntekijöiden arkiliikkumiseen satsaamalla. Ja potti kasvaa entisestään, kun mukaan lasketaan parantuneen fyysisen ja henkisen vireystilan vaikutukset työn tuottavuuteen.

Laitetaan piste sairauspoissaoloille ja työssäjaksaminen paremmalle tolalle yhdessä!

olen mukana

BIKE
BUSTERS
UKK

  • Peruskestävyys eli peruskunto tai peruskestävyyskunto on fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kivijalka. Se pitää meidät toimintakykyisinä ja auttaa sekä selviytymään että palautumaan arjen rasituksesta. Kun peruskestävyys on kunnossa, voimme paremmin, jaksamme enemmän ja sairastamme vähemmän. Heikko peruskestävyys puolestaan altistaa henkiselle ja fyysiselle ylikuormittumiselle, uupumiselle ja lisää sairastumisen riskiä.

  • Arkiliikunta on jokapäiväistä fyysistä aktiivisuutta, jolle tavallinen arki, työ ja vapaa-aika luovat monipuoliset puitteet. Käytännössä kaikki liike, joka on pois istumisesta ja paikallaanolosta, on arkiliikuntaa: lihasvoimin suoritetut työ- ja asiointimatkat, siivous, ruuanlaitto, haravointi, lumityöt, klapitalkoot, lenkit koiran ja leikit lasten kanssa, portaiden ja jopa seisomapöydän käyttäminen töissä - vain oma kekseliäisyys on rajana. Arki on täynnä pieniä liikkumisen mahdollisuuksia, jotka kohottavat peruskestävyyttä ja edistävät hyvinvointia ja jaksamista.

  • Kiva kuulla, että Liiderit Liikuttaa - kampanja kiinnostaa! Kuten ehkä olet jo lukenut, kampanjan keskiössä on muutosprojekti, jonka räätälöimme organisaatiotasi varten ja toteutamme valittuna ajankohtana, mikäli saat innostettua mukaan vähintään 10 osallistujaa. Jos osanottajia on vähemmän kuin 10, voitte hakea mukaan avoimiin Liiderit Liikuttaa -ryhmiin.

    Jos olet sitä mieltä, että kaupunkiisi tarvitaan oma Liiderit Liikuttaa -ryhmä, laita meille toivetta tulemaan!

  • Avoimet Liiderit Liikuttaa -ryhmät eroavat organisaatioille räätälöitävistä BB-projekteista siinä, että niihin voivat hakea mukaan kaikki työyhteisöjensä hyvinvoinnista, elinvoimaisuudesta, tuottavuudesta sekä vihreästä siirtymästä kiinnostuneet. Osanottajamäärää per organisaatio ei ole rajattu, kun se räätälöidyissä projekteissa on vähintään 10 henkeä. Ilmoittelemme uusista starteista näillä sivuilla vuoden edetessä.

  • Uskomme, että työntekijän hyvinvointi on toiminnan ja tuloksen elinehto. Jos työpaikalla voidaan tai jaksetaan huonosti, on turha odottaa tuottavuuden kasvua. Tiedämme myös kokemuksesta, että liikkuva työntekijä on koko työyhteisön etu, sillä vain terve ja hyvinvoiva työntekijä jaksaa tehdä töitä yhteisten tavoitteiden eteen ja välittää myös yhteisöstään.

    Arkiliikkuminen kehittää peruskuntoa, ja hyvä peruskunto takaa sen, että selviämme työn ja arjen pyörityksestä: voimme paremmin, jaksamme enemmän ja sairastamme vähemmän. Tämä on sekä työntekijän että -antajan etu.

  • Kaikesta fyysisestä aktiivisuudesta 80 % tulisi olla matalan intensiteetin liikkumista, koska se kasvattaa peruskuntoa. Jos treenaat kahdesti viikossa, ja istut lopun aikaa joko työpöydän ääressä tai kotisohvalla, riski ylikuormittumiselle ja loukkaantumisille kasvaa. Treenaaminen heikossa peruskestävyyskunnossa voi lisäksi aiheuttaa tunteen liikunnan epämiellyttävyydestä ja stressitilanteen elimistölle. Sen sijaan hyvässä peruskunnossa pystyt harjoittelemaan enemmän ja kehityt, koska palaudut nopeammin.

    Summa summarum: kahdet treenit viikossa eivät kehitä peruskuntoa. Kun lisäät arkeesi säännöllistä matalasykkeistä liikettä kuten työmatkapyöräilyä, siivousta, koiran lenkittelyä tai pihatöitä, treenisi helpottuu ja hyvinvointisi kasvaa. Huomaat kyllä eron!

  • BikeBusters-tiimin henkilökohtaisessa ohjauksessa keskittytään siihen, että arkiliikkumista lisätään oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta optimaalisella tavalla - yksilölliset elämäntilanteet huomioiden.

    Peruskestävyyttä kehittävään ja ylläpitävään arkiliikkumiseen ei edes vaadita urheilua tai liikunnan harrastamista, vaan jokapäiväistä fyysistä aktiivisuutta: et siis tarvitse uusia liikunnallisia projekteja tai ylimääräisiä tunteja vuorokauteesi.

    Jos käyt töissä kodin ulkopuolella, olet joka tapauksessa varannut työmatkoille aikaa: kun valitset pyörän auton tai bussin sijasta, olet jo arkiliikkuja!

    Arjesta löytyy monenlaista liikuttajaa siivouksesta ja pihatöistä lasten tai lemmikkien kanssa touhuamiseen - kaikki liike lasketaan. Kun esimerkiksi ruuanlaittoa ajattelee hyväätekevänä aktiviteettina pelkän pakkopullan sijasta, ehkä kokkaamiseen syttyy uusi kipinä, ja wolttailutkin jäävät vähemmälle.

    Internetistä löytyy paljon vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseen ilman, että aktiiviteeteille tarvitsee erikseen järjestää aikaa, sillä ne nimensä mukaan ovat osa arkea.